Tijdens het diplomazwemmen

Tijdens het diplomazwemmen moeten de verschillende groepen regelmatig op elkaar wachten. Daarom is het makkelijk en lekker warm voor de kinderen om een extra handdoek mee het zwembad in te nemen.

Naast de zweminstructeurs is er ook een examencommissie aanwezig tijdens het diploma. Deze commissie bestaat uit minimaal 2 examinatoren, mogelijk aangevuld door iemand van de bond NCS.

Het is wenselijk als het publiek tijdens het examenzwemmen rustig op hun plek blijft zitten, en niet rond gaan lopen. Dit werkt verwarrend voor de kinderen.

Het maken van foto’s en video is natuurlijk toegestaan maar probeer dat zoveel mogelijk vanaf uw plaats te doen. Maar houdt u rekening met de privacy van anderen bij het (mogelijk) publiceren daarvan.
Het spreekt voor zich dat het wenselijk is dat u de rust bewaart. Dit maakt het examenzwemmen voor de kinderen makkelijker.

Aangezien er meestal voor meerdere diploma’s wordt afgezwommen, zullen de kinderen per groep hun oefeningen doen. Het kan dus zijn, dat de groep voor diploma C start na de groep van diploma A.
In de tussentijd worden de kinderen begeleid door hun badjuf/meester die hun de hele opleiding heeft begeleid. Hij/zij is tenslotte degene die uw kind kent.

Als de kinderen alle oefeningen hebben afgerond, zullen de zweminstructeurs overleggen met de examencommissie. Zij zullen bepalen of er nog kinderen zijn die bepaalde oefeningen nogmaals moeten doen, omdat de uitvoering de eerste keer onvoldoende was. Tot die tijd moeten de kinderen nog even wachten met het omkleden.

Nadat de zweminstructeurs de kinderen hebben ingelicht dat zij mogen gaan omkleden, kunnen de kinderen naar de kleedkamers.
De ouders kunnen dan ook terug naar de ingang om daar te wachten tot de diploma-uitreiking begint.