Proefzwemmen

Om zeker te weten dat de leerlingen alle vaardigheden kunnen tonen, organiseren wij proefzwemmen, twee weken voor het echte diplomazwemmen. De leerlingen worden getest op hun vaardigheden en krijgen een idee hoe het diplomazwemmen verloopt.

Voor de zweminstructeurs kan het een moeilijke opgave zijn om te beslissen of iedereen met het diplomazwemmen mee mag doen. Er zijn altijd leerlingen die nét wel of nét niet aan de eisen voldoen. Niemand wil dat er tijdens het diplomazwemmen kinderen worden afgewezen.

Voor de ouders is het proefdiplomazwemmen ook spannend. Zij willen natuurlijk graag dat hun kind mag diplomazwemmen. Het diploma is eigenlijk een middel om de watervaardigheden van het kind te tonen. Het zwemdiploma is geen doel op zich maar een bewijs dat uw kind deze vaardigheden bezit.

Hoewel het diplomazwemmen voor kinderen en ouders spannend is moet er ook niet teveel druk op de schouders van de kinderen worden gelegd. Bij teveel druk gaan de kinderen minder presteren. Wij proberen dit in de zwemlessen zo ontspannen mogelijk te doen.
Thuis kunt u ons helpen door een gezonde spanning op te bouwen, maar niet te veel. Ieder kind doet natuurlijk zijn uiterste best om het diploma te halen.

Wij zijn van mening dat het proefzwemmen bijzonder belangrijk is om goed te selecteren. Het is beter om de leerlingen waarbij twijfels zijn niet te laten diplomazwemmen om hen een teleurstelling van het zakken voor het diploma te besparen.

Aan het eind van het proefzwemmen wordt er aan uw kind vertelt of hij/zij wel mag diplomazwemmen. De persoonlijke uitnodigingsbrief wordt in het lidmaatschapmapje gedaan. Daarop staan de persoonlijke gegevens van uw kind, zoals naam en geboortedatum en de kledingeisen.

De persoonlijke gegevens moeten wel gecontroleerd worden, want dat zijn de gegevens die op het diploma zullen staan. Mocht de naam anders geschreven worden, dan kunt u dat binnen 2 dagen na het uitreiken van de brief doorgeven per email.
Wij kunnen dan de naam nog aanpassen op het diploma, want op het diploma moet wel de juiste naam en geboortedatum staan.