Diploma zwemlessen

Onze belangrijkste doelstelling is het op een speelse, positieve wijze kinderen en volwassenen in het water laten bewegen.

Daarbij leiden wij kinderen vanaf 5 jaar tot en met volwassenen op voor de zwemdiploma’s zoals die bepaald zijn door de Nationale Raad Zwemveiligheid
De Nationale Raad Zwemveiligheid heeft ieder niveau van zwemvaardigheid gekoppeld aan een diploma van het Zwem-ABC. Je voldoet pas aan de Nationale Norm Zwemveiligheid als je het volledige Zwem-ABC op zak hebt. De Zwemdiploma’s A en B zijn tussenstappen naar het complete Zwem-ABC. Deze niveaus sluiten aan op de Nederlandse infrastructuur van zwemwater waar volwassenen en kinderen zwemmen.

Kinderen kunnen bij ons vanaf 5 jaar beginnen. Na binnenkomst wordt in eerste instantie veel aandacht besteed aan het vertrouwd raken met water. Dit heet ook wel ‘watervrij maken‘. Dit is een zeer belangrijke periode omdat hier de basis gelegd wordt voor het leren zwemmen. Zodra de kinderen voldoende watervrij zijn, gaan we beginnen met het aanleren van de basis. Kinderen leren drijven op de borst en rug, te water gaan en er uit klimmen, draaien van borst naar rug naar borst, onder water gaan, onder water kijken en zoeken. Deze zaken zorgen ervoor dat kinderen het water leren kennen en zich er prettig in gaan voelen.

Zwemslagen en nog meer vaardigheden
Bij het Zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Deze laatste twee zijn kennismakingsslagen en worden bij ieder diploma moeilijker. Naast de zwemslagen blijft er ook aandacht besteed worden aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan.