Welkom!

Laatste update: 15 mei 2020


Belangrijke berichtgeving omtrent het coronavirus (COVID-19)

Wij willen jullie graag informeren over de resterende zwemlessen van dit zwemseizoen. Vanaf 14 mei 2020 gaat Sportcentrum de Vliegende Vaart in Terneuzen weer gedeeltelijk open.

Er is een protocol Verantwoord Zwemmen opgesteld. Het protocol is tot stand gekomen en opgesteld door samenwerkende partijen in de zwembranche waaronder Nederlandse Culturele Sportbond (NCS) waar wij als Watervrienden de Flippers bij aangesloten zijn en de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ).
De link van het protocol vindt u hier.

Het bestuur en de medewerkers van Watervrienden de Flippers vinden het niet verantwoord om de kinderen en volwassenen op dit moment volgens dit protocol zwemles te geven.  We willen zowel de kinderen zoals onze vrijwilligers beschermen tegen het Coronavirus en ook de verspreiding van het Coronavirus voorkomen.

Onze argumenten hiervoor zijn o.a.:

  • Het is vooralsnog niet duidelijk of het zwembadwater een rol speelt in de verspreiding van virusdeeltjes. Er is een sterk vermoeden dat dit wel zo is.
  • De inactivering van COVID-19 in gechloreerd zwembadwater duurt eerder minuten duurt dan seconden. Het is dan belangrijk om ervoor te zorgen dat de desinfectie zo optimaal mogelijk verloopt. Het is daarom nodig om de chloorwaarde van het badwater te verhogen. De verhoging van de chloorwaarde van het zwembadwater heeft ook invloed op de huid en de ogen.
  • Tussen de zwemlessen door dient zoveel mogelijk gedesinfecteerd te worden en wij kunnen dit niet bewerkstelligen aangezien de zwemlessen achter elkaar opvolgen.
  • Het is voor onze jonge groep kinderen die les krijgen moeilijk om de benodigde afstand te behouden. Kinderen zijn nu eenmaal spontaan en overdenken niet alles zoals de volwassenen.
  • Wij als zwemdocenten kunnen de 1,5 meter afstand tussen onszelf en uw kind niet garanderen.
  • Men mag niet douchen na het zwemmen in het zwembad, dit dient thuis te gebeuren.

Het bestuur heeft in samenspraak met de vrijwilligers besloten om geen zwemles meer te geven tot aan de zomervakantie.

Hoe deze pandemie verder gaat verlopen is nog onduidelijk voor iedereen. Mede daardoor zullen wij uiterlijk 16 augustus 2020 u informeren over de stand van zaken met betrekking tot de zwemlessen in het nieuwe seizoen. Wij houden daarbij rekening met de gestelde eisen van het RIVM. De berichtgeving zal zowel via e-mail als facebook en deze website gebeuren.

Er zal geen contributie geheven worden vanaf de laatste zwemles van 11 maart 2020 tot de zomervakantie.

Zwemmen zorgt voor plezier, veiligheid en fitheid. Wij rekenen op uw begrip in deze uitzonderlijke situatie en houden u op de hoogte van bijzondere ontwikkelingen.We hopen u dan ook in het nieuwe seizoen terug te verwelkomen bij Watervrienden de Flippers.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd mailen.

 


Welkom op de website van Watervrienden “De Flippers”!

Wij zijn een vereniging bestaande uit vrijwilligers, die zowel kinderen als volwassenen zwemles geven. Dit gebeurt op woensdagavond in het zwembad ‘De Vliegende Vaart’ te Terneuzen.
Wij leren de kinderen alles wat nodig is voor het behalen van de zwemdiploma’s Nationale Raad Zwemveiligheid.

Wij willen u ook graag als vrijwilliger verwelkomen. Met of zonder ervaring in het zwemonderwijs. Zie de pagina Vrijwilligers gezocht !

Wanneer u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. Dit kan onder andere via ons e-mail adres.
U bent van harte welkom!